واریس پا، از علائم تا درمان: همه چیز در مورد این بیماری


واریس پا نوعی بیماری عروق سیاهرگی به‌شمار می‌رود که در این حالت رگ‌های سطحی در فرد مبتلا، به‌دنبال عوامل گوناگونی، متورم و برجسته می‌شوند که ظاهری ناخوشایند را در این ناحیه از بدن ایجاد می‌کند.

هرچند این عارضه امکان دارد در تمامی بخش‌های بدن ایجاد شود اما بیشترین تاثیر را بر رگ‌های پا دارد و درصورت عدم‌توجه به راه‌های درمانی ممکن است فرد با عوارضی همچون عفونت، زخم یا موارد دیگری روبه‌رو شود.

دمپایی مناسب واریس پا

جهت مشاهده تمامی محصولات مناسب واریس پا کلیک کنید

 

منظور از واریس پا چیست؟

در تمامی بخش‌های بدن سیاهرگ‌ها وجود دارند که امکان دارد برخی از آن‌ها در قسمت سطحی و گروهی نیز در نقاط عمیق‌تر قرار داشته باشند که وظیفه اصلی این رگ‌ها انتقال خون از اندام‌های مختلف است.

دریچه‌هایی که در سیاهرگ‌های پا وجود دارند و با لانه نام کبوتری معروف هستند امکان دارد در مواقعی دچار اختلال شوند و عملکرد آن‌ها مشکل پیدا کند، درصورت عدم بسته‌شدن این دریچه‌ها خون به داخل سیاهرگ برمی‌گردد و منجر به تورم، پیچ‌خوردگی و گشادشدن آن‌ها می‌شود که این حالت با عنوان واریس معروف است.

انواع مختلف واریس براساس میزان شدت

به‌طور کلی برای دسته‌بندی انواع مختلف واریس به میزان شدت عارضه در ناحیه رگ‌های پا توجه می‌شود که در همین راستا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در مراحل ابتدایی که سیاهرگ‌های سطحی به‌صورت جزئی در هم پیچیده می‌شوند و تورم کمی دارند، با عنوان واریس خفیف شناخته می‌شود.
  • در حالت متوسط این احتمال وجود دارد که رگ‌های پا علاوه‌بر اینکه متورم و آشکار می‌شوند، تا حدودی نیز نسبت به سطح بدن برآمده‌تر به‌نظر برسند که می‌توانید با لمس‌کردن آن‌ها را حس کنید.

خطرناک‌ترین حالتی که برای این بیماری به‌وجود می‌آید مربوط به واریس شدید است که در چنین وضعیتی سیاهرگ‌ها به بیشترین میزان تورم و پیچ‌خوردگی رسیده‌اند و عوارض جدی را به‌دنبال دارد.

علائم واریس پا که باید در نظر بگیرید

زمانی که شما با چنین عارضه‌ای روبه‌رو می‌شوید معمولا نشانه‌هایی را مشاهده می‌کنید که باید تا قبل‌از شدت‌گرفتن آن‌ها از پزشک کمک بگیرید، برخی از این علائم عبارت‌اند از:

  • احساس درد شدید بعداز ایستادن یا نشستن برای مدت‌زمان طولانی
  • بروز سوزش، تورم، حالت ضربان یا گرفتگی در عضلات پا
  • مشاهده تغییر رنگ در برخی از نواحی پا که مربوط به رگ‌های متورم می‌شود.
  • حالت سنگینی در پاها
  • حس خارش در نواحی اطراف رگ‌های پا

علل بروز واریس پا را بشناسید

چندین عامل مختلف در واریسی‌شدن رگ‌های پا که به‌دنبال ضعف دیواره آن‌ها و بازگشت خون به‌وجود می‌آید، دخالت دارد و باید تمامی آن‌ها را جدی بگیرید که شامل موارد زیر هستند:

  • وراثت: مهم‌ترین مسئله‌ای که امکان دارد علت واریس پا باشد، وراثت است یعنی درصورتی‌که شما سابقه خانوادگی برای ابتلا به این بیماری را داشته باشید بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرید.
  • جنسیت: براساس آمارهایی که وجود دارد به‌طور معمول زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به واریس قرار دارند، ازاین‌رو باید از ایجاد چنین مشکلی تاحدامکان پیشگیری کرد که می‌توان گفت استفاده از کفش و دمپایی زنانه مناسب می‌تواند در جلوگیری از این عارضه تاثیرگذار باشد.

 

  • بیماری زمینه‌ای: افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی دارند معمولا به‌عنوان گروهی در نظر گرفته می‌شوند که احتمال ابتلا به واریس در بین آن‌ها بیشتر است.
  • میزان فعالیت روزانه: افرادی که شغل آن‌ها به‌گونه‌ای است که مدت‌زمان زیادی در حالت نشسته یا ایستاده هستند، امکان دارد به این بیماری مبتلا شوند.
  • چاقی: افرادی که دارای وزن بالایی هستند با توجه به اینکه فشار زیادی روی پاهای آن‌ها وارد می‌شود به‌طور معمول بیشتر در معرض ابتلا به واریس قرار دارند.
  • سن: تغییر سن افراد به‌عنوان یکی از عوامل موثر در بروز این بیماری در نظر گرفته می‌شود. به‌طوری که بیشتر مبتلایان به واریس پا در محدوده سنی بالای 35 سال هستند.
  • آسیب‌دیدگی: سابقه جراحی یا آسیب به نواحی مختلف بدن ازجمله پا نیز ممکن است منجر به ایجاد واریس شود و شما را با مشکلاتی مواجه کند.
  • سبک زندگی: در هنگام بررسی علت واریس در جوانی باید این را در نظر داشته باشید که ممکن است تغذیه نامناسب، کاهش سریع وزن، تغییرات هورمونی و برخی عوامل دیگر تاثیرگذار باشد.
  • بارداری: به‌طور کلی علت پا درد در بارداری عوامل مختلفی را شامل می‌شود که واریس نیز به‌عنوان یکی از این موارد مد نظر قرار می‌گیرد. در این دوران میزان خون در بدن افزایش پیدا می‌کند که ممکن است این حجم اضافی، تورم و گشادی رگ‌های خونی را به‌دنبال داشته باشد.

 

نحوه تشخیص بیماری واریس پا

در مواقعی که علائم این بیماری را مشاهده می‌کنید با مراجعه به پزشک متخصص چندین روش تشخیصی برای شما تجویز می‌شود تا به‌طور دقیق شدت و میزان آسیب واردشده تعیین شود که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • سونوگرافی داپلر: یکی از آزمایش‌هایی که توسط پزشک برای تشخیص واریس پا ارائه می‌شود، سونوگرافی داپلر است که با استفاده از امواج صوتی همراه با فرکانس بالا، میزان جریان خون در رگ‌ها و همچنین احتمال لخته‌شدن مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • سی‌تی‌اسکن و ام‌آر‌آی: با استفاده از این روش‌ها نیز می‌توان احتمال ابتلا به واریس را تایید کرد.
  • سونوگرافی داپلکس رنگی: در این روش که دستگاه تصویر ایجادشده را به‌صورت رنگی نشان می‌دهد، پزشک قادر است تا جهت و میزان سرعت خون را در رگ‌های پا مشاهده کند.
  • فتوپلتیسوگرافی: از دیگر تست‌های تشخیصی برای این بیماری باید به فتوپلتیسوگرافی اشاره کرد که در این روش از جذب نور برای بررسی تغییرات حجم خون در پا استفاده می‌شود.
  • ونوگرافی: ونوگرافی به‌عنوان روشی شناخته می‌شود که با استفاده از اشعه ایکس این قابلیت را دارد تا جریان خون در رگ‌ها را بررسی کند که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های تشخیصی برای واریس به‌کار می‌رود.

تعدادی از دمپایی زنانه پایون

راه های درمان واریس پا کدام است؟

به‌طور کلی درمان این عارضه معمولا برای کاهش درد، تغییر حالت رگ‌ها که ظاهر نامطلوبی را به‌وجود می‌آرود و همچنین به‌منظور جلوگیری از بروز عوارض احتمالی انجام می‌شود که شامل درمان‌های پزشکی و خانگی است.

درمان واریس با استفاده از روش های پزشکی

زمانی که علائم این بیماری را مشاهده می‌کنید بهترین کار این است که در اسرع وقت از پزشک متخصص نوبت بگیرید تا به بررسی علت اصلی بپردازید و درصورت نیاز درمان‌های لازم را دریافت کنید که امکان دارد شامل یکی از موارد زیر باشد:

  • دارو: با توجه به اینکه رگ‌های واریسی در بخش سطحی و نزدیک به پوست قرار دارند، استفاده از پمادهای موضعی در بهبود این مشکل تاثیرگذار است که به‌دلیل برخوداری از خواص ضدالتهابی، از ایجاد درد و تورم شدید جلوگیری می‌کنند.
  • لیزر: درصورتی‌که بیماری وارد مراحل متوسط تا شدید شود معمولا پزشک از لیزردرمانی استفاده می‌کند که نیازی به بستری‌شدن ندارد و به‌عنوان درمان سریع واریس معروف است.
  • اسکلروتراپی: در این روش، محلولی به‌صورت مستقیم درون رگ‌های خونی تزریق می‌شود.
  • جراحی: در مواردی که دیگر روش‌های درمان واریس نتیجه‌بخش نباشد، فرد مبتلا نیاز به جراحی دارد.

درمان خانگی واریس پا

علاوه‌بر اینکه استفاده از روش‌های پزشکی به کنترل این بیماری کمک می‌کند پیگیری برخی از راه‌های خانگی نیز در جلوگیری از بالارفتن شدت علائم کمک‌کننده خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین راه‌هایی که شما می‌توانید برای این منظور در نظر بگیرید داشتن تحرک کافی و سبک زندگی سالم است، در همین راستا بهتر است فعالیت‌های ورزشی، تغذیه سالم و به‌کارگیری روش‌های مناسب برای بهبود وضعیت خود را در نظر بگیرید.

استفاده از کفش و دمپایی مناسب را می‌توان به‌عنوان روشی موثر در بهبود این حالت دانست، ازاین‌رو شما می‌توانید برای خرید دمپایی مردانه ارزان، زنانه و بچه‌گانه به وب‌سایت کفش پایون مراجعه کرده تا بهترین گزینه را برای بهبود علائم واریس انتخاب کنید.

ماساژدادن رگ‌ها با استفاده از روغن‌های گیاهی یکی از روش‌های درمان سنتی است که ازگذشته تاکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد، ازطرفی بالاگرفتن پاها، نپوشیدن لباس‌های تنگ، قراردادن برش‌های گوجه‌فرنگی روی ناحیه مورد نظر، استفاده از جوراب واریس و دمپایی روفرشی استاندارد را می‌توان از دیگر روش‌های خانگی برای درمان واریس پا در نظر گرفت.

دمپایی زنانه مناسب واریس پا، مشکلی رایج و قابل درمان

بیماری واریس چه عوارضی دارد؟

درصورتی‌که توجه کافی به نشانه‌های این بیماری نداشته باشید و درمان خود را به تاخیر بیندازید ممکن است عوارضی را مشاهده کنید که موجب آزار و اذیت شما می‌شود که عبارت‌اند از:

  • لخته‌شدن خون در رگ‌ها
  • احتمال بروز عفونت در نواحی درگیر بیماری
  • التهاب و خارش شدید
  • ایجاد زخم‌های وریدی
  • احتمال بروز آمبولی ریوی

نحوه پیشگیری از بروز واریس پا

بدون شک انجام فعالیت‌های پیشگیرانه برای بیماری واریس می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند که احتمال ابتلا را کاهش دهید، به‌ویژه در افرادی که جزء گروه‌های پرخطر به‌شمار می‌روند انجام فعالیت‌های زیر ضروری به‌نظر می‌رسد:

  • وضعیت بدن خود را به‌طور مداوم تغییر دهید.
  • انجام تمرین‌های ورزشی را جدی بگیرید.
  • از بالارفتن وزن جلوگیری کنید.
  • از کفش و دمپایی مناسب استفاده کنید.
  • سبک زندگی سالم را دنبال کنید.

برای پیشگیری از این مشکل می‌توانید از دمپایی‌های استانداردی که در فروشگاه کفش پایون عرضه می‌شود، استفاده کنید، ازاین‌رو بهتر است با بررسی قیمت دمپایی بچه گانه، زنانه و مردانه، محصول مناسب را برای خود بخرید.

دمپایی زنانه مناسب واریس پا، مشکلی رایج و قابل درمان

 

جمع‌بندی

واریس پا نوعی بیماری است که سیاهرگ‌های سطحی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد تورم، گشادشدن، تغییر رنگ و التهاب در این نواحی می‌شود که باید توجه ویژه‌ای به این علائم داشت.

برخی از روش‌های درمان پزشکی و خانگی به افراد کمک می‌کند تا علائم مربوط به این بیماری را به‌خوبی کنترل کنند که شامل استفاده از دارو، لیزر، روغن و کفش مناسب می‌شود. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت کفش پایون محصولات استاندارد را برای پیشگیری و کنترل این عارضه خریداری کنید.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *